Jelenlegi hely

Öltönykészítés

Öltönykészítés folyamata

Első lépésként lehetősége van 3D-ben megterveznie saját egyedi öltönyét online.3D tervezés

Első lépésként lehetősége van 3D-ben megterveznie saját egyedi öltönyét online. Magyarország első virtuális öltönytervezőjét azzal a céllal alkottuk meg, hogy az öltönykészítésben kevésbé jártas megrendelőink is könnyen átláthassák az egyes opciók közti különbséget. A programot úgy álmodtuk meg, hogy bárki megalkothassa személyre szabott öltönyét, ugyanakkor a valóságban még a tervezőben kínált számtalan kialakítási lehetőségnél is több áll a megrendelő rendelkezésére.

Mint minden gyártási folyamatban a végeredmény minőségét tekintve az egyik legfontosabb kritérium az alapanyag minősége.Anyag kiválasztása

Mint minden gyártási folyamatban a végeredmény minőségét tekintve az egyik legfontosabb kritérium az alapanyag minősége. Szabóságunkban világhírű textilkészítők kínálatából válogathat. Személyes konzultációnk kapcsán lehetősége van élőben, természetes fénynél is megnézni és megtapintani az anyagokat.

SCABAL HOLLAND&SHERRY

 
 
Loro Piana
DORMEUIL
Ermenegildo

A tökéletes öltöny megalkotásához tökéletes méretvételezésre van szükség.Méretvétel

A tökéletes öltöny megalkotásához tökéletes méretvételezésre van szükség. A procedúrára szintén első konzultációnk kapcsán kerül sor. Több évtizedes tapasztalattal rendelkező szabómesterünkkel megbeszélhetik az egyedi elképzeléseket is, míg rögzítjük a méreteket. Egyedi, méretre készített öltönyének minden egyes részlete tökéletesen áll majd.

A precízen levett méretekből és az átbeszélt igényekből gondolatban összeállított öltönyt papírra vetjük.Egyedi szabásminta elkészítése

A precízen levett méretekből és az átbeszélt igényekből gondolatban összeállított öltönyt papírra vetjük. Így készül el az Ön egyedi szabásmintája. A szabásminta elkészítése komoly szaktudást kíván, hiszen személyre szabott öltönyének alapját, vázát képezi. Ez az a fázis, amely az alapvető különbséget jelenti a konfekció öltönyök és az egyedi megrendelésre készített öltönyök között és ezért nem fog soha tökéletesen állni egy boltban vásárolt darab. Minden ember egyedi méretekkel és testalkattal rendelkezik és ezért minden embernek egyedi szabásminta kell.

A papír szabásminta átrajzolása a kiválasztott anyagraA papír szabásminta átrajzolása a kiválasztott anyagra

Időigényes folyamat, melyben az egyedi méreteire rajzolt papír alapú szabásmintáját felrajzoljuk az Ön által kiválasztott anyagra. Mintás anyag esetén a szabómesternek figyelnie kell a szabásvonalakat, hogy ne szakítsák meg a minta folytonosságát.

Nagy rutin szükségeltetik a pontos vágáshoz, melynek során minden mozdulat érzékeny. Hibázási lehetőség kizárva.Anyag kivágása

Nagy rutin szükségeltetik a pontos vágáshoz, melynek során minden mozdulat érzékeny. Hibázási lehetőség kizárva.

Az öltöny ideiglenes összeállításaAz öltöny ideiglenes összeállítása

Úri szabóságunk manufaktúra, tehát minden munkafolyamatot kézzel végzünk. Az öltönykészítés ezen módozata több száz éves hagyományokon alapul, melyet a szabómesterek generációkról generációkra tökéletesítettek. Kész öltönye így nem csak egyedi stílusa és személyisége tökéletes megformázása lesz, hanem megtestesítése is a múltbéli értékeknek.

Az első próbaAz első próba

Ahhoz, hogy egyedileg készített öltönye valóban úgy álljon, mintha Önre öntötték volna, addig szükséges próbálni a „félkész” darabot, amíg el nem érjük a kívánt sziluettet. Általában két próba elegendő szokott lenni, de nagyon egyedi testalkatoknál három-négy próba is szükséges lehet. Ezen munkafázis alkalmaival nem spórolhatunk, hiszen a tökéletesség forog kockán.

IgazításokIgazítások

Az első próba kapcsán megjelölt igazítások végrehajtása elősegíti az öltöny testhez simulását. Itt jellemzően még eszközölhetőek módosítások is, tehát lehetősége van a megrendelőnek pár részlet megváltoztatására, ha időközben meggondolná magát. Személyre szabott öltönyeink „súlygaranciával” ellátottak, ami azt jelenti, hogy a jövőben a test egyes területein felszedett/leadott kilókat ellensúlyozni tudjuk az öltöny egyes részeinek kiengedésével/szűkítésével.

A második próbaMásodik próba

A második próba célja, hogy ellenőrizze az első próba után elvégzett igazításokat, hogy azok mennyire felelnek meg az elvártaknak. Amennyiben a Megrendelő és a szabómester is 100%-ban elégedett az eredménnyel, úgy ez volt az utolsó próba és az öltönyt már csak végleges formájába kell hozni és átadható a megrendelőnek.

Kész a személyre szabott öltönyKész a személyre szabott öltöny

Negyven-ötven óra munka után végül elkészül a tökéletes személyre szabott öltöny. Viselve nem lesz kérdés, hogy öltönyét Önre szabták. Nem lesz sehol egy kicsit rövid, vagy egy kicsit hosszú, mindenhol követni fogja testének vonalát. Úri szabóságunknál készített öltönyében Ön kényelmesnek és magabiztosnak érezheti magát, hiszen bármilyen élethelyzetbe is kerül, egy dologban mindig biztos lehet: Öltönye kifogástalanul áll.

Csatlakozzon Ön is elégedett megrendelőink táborába és érezze át, hogy milyen az, amikor az öltözetéért nem kell aggódnia.

Kész a személyre szabott öltöny